November 19, 2019

Ciasto z etykietą — użyteczny pomysł

  • By inetlogic.pl
  • 2 lipca 2019
  • Comments Off
etykiety na ciasto

Zwykle towary w sklepach mają swoje etykiety. Wówczas klient jest w stanie zadecydować o kupnie danego egzemplarza na podstawie jego cech, których nie mógłby dostrzec gołym okiem, a o których dowiaduje się z etykiety. Szczególne znaczenie mają tu informacje o dacie ważności, kraju pochodzenia oraz składzie. Jeśli te informacje znajdują się na etykiecie, wówczas można swobodnie podjąć decyzję kupna bądź jego zaniechania. Jak jednak dawać etykiety na ciasto? Czy robić to jakoś bezpośrednio, czy raczej pakować zważone kawałki, wyceniać je i dopiero wtedy etykietować?

Zobacz: Etykiety na ciasto – Dekorak

Koncepcji jest całkiem sporo. Istnieją specjalne etykiety, służące do stosowania przy wyrobach cukierniczych. Często są one podobne do tych, umieszczanych przy mięsie czy wędlinach. Jednak często mają one charakter bardziej artystyczne niż te wspomniane przed chwilą. Tłumaczy się to faktem większej estetyki samego wyrobu cukierniczego w stosunku do garmażerii bądź wyrobów wędliniarskich. Tak więc etykiety cukiernicze są zazwyczaj ozdobne, do tego odznaczają się niską chłonnością oraz eliminacją niepotrzebnych barwników.

Stosowanie etykiet w cukierniach nie weszło jeszcze do mniejszych sklepów, jednak większe sieci już je wprowadzają. Jest to niejako nowa era w piekarnictwie, a szczególnie w sprzedaży wyrobów cukierniczych. Klient ma teraz do dyspozycji wszystkie potrzebne informacje, potrzebne do podjęcia właściwej decyzji. Może dowiedzieć się, jakie składniki zawiera dany wyrób oraz poznać jego nazwę handlową. Dodatkowo upewni się, w jakiej piekarni został wyprodukowany.

Ciasta z etykietami to dla wielu klientów nowość, do której ciężko się przyzwyczaić, jednak na pewno szybko zostanie zaakceptowana i wdrażana do coraz większej ilości punktów piekarniczych.

Ciasto z etykietą — użyteczny pomysł
5 (100%) 1 vote
Previous «
Next »